Derde Zijper molendag, 20 okt. 2019

Ook de derde Zijper Molendag was een succes. Alleen was het deze dag helaas vrijwel volledig windstil. Slechts van een paar molens kon het wiekenkruis een paar rondjes maken.

Alle poldermolens van de Zijpe deden weer mee, ook de LQ van het waterschap. Dank aan alle molenaars voor hun medewerking aan deze dag.

De start vond plaats bij molen ZG, waar hoogheemraad Klazien Hartog de opening verrichte.
De stichting organiseerde dit jaar een fotowedstrijd over de Zijper Molens onder het motto “De Zijper Molens Anno 2019”.

De Jury bestond uit Bert Janssen, Klaas Zaal en Vera van Vuuren. Zij kwam tot de volgende eerste prijs:

Ingezonden door Joke Ligthart uit Wognum. Molen OT bij zonsondergang.

De foto positioneert de molen OT mooi in het kleurrijke Noord-Hollandse landschap. De horizon en de molen staan op een sterkte plaats in de foto. Het geel/groen van de voorgrond contrasteert heel goed met het oranje/blauw van de lucht, waarin ook nog eens mooie wolkenpartijen te zien zijn. De foto heeft een grote scherptediepte. Daarnaast zijn in de molen goede details zichtbaar ondanks de tegenlichtsituatie waarbij de foto is genomen. Kortom een prachtige sfeervolle voorjaarsfoto van de molen OT bij een fraaie zonsondergang.

Alle foto’s staan tentoongesteld in onze gasttentoonstelling in het Zijper Museum die tot eind 2019 wordt gehouden. En de foto’s van alle vijftien inzendingen zijn in een fotoboek te bekijken.