De Man van de Zijpe

Eric Zwijnenberg gaat de Stichting ‘De Zijper Molens’ per 1 januari 2024 verlaten.

Een mens met een missie!

Naar analogie van het wereldbekende boek, de Man van La Mancha, geschreven door de dichter Miguel de Cervantes.
Dus Eric Zwijnenberg als Don Quichot? Ja, maar dan wel in een positieve context!
Don Quichot, trok de wereld in om grootse daden te verrichten, samen met zijn partner Sancho Panza. Het overbekende beeld is de dolende ridder, die ten strijde trekt richting de windmolens. Puur uit idealisme.

Welnu, molens en idealisme, hartstocht, energie en gedrevenheid… dit alles komt tezamen in de persoon van Eric Zwijnenberg. Bestuurslid in o.a. de stichting de Zijper Molens.
Maar niet een gewoon lid van een bestuur, met een zittingsperiode, een eenmalige herverkiezing en een afscheid en dat was het dan….

Nee, in een tijd, waarin vrijwel niemand meer bestuurlijke taken op basis van vrijwilligheid wil uitvoeren, bleef Eric doorgaan.
Doorgaan als bestuurder, als vrijwillige molenaar, laten we dat niet vergeten, als publicist als spreker als lobbyist en bovenal als zeer ervaren deskundige op velerlei terreinen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zijn bijdragen aan het standaardwerk “Molens, altijd in beweging”. Een standaardwerk van ruim 60 jaar terug, up to date gehouden door enthousiaste deskundigen zoals Eric.

Doorgaan betekent in zijn geval echt doorgaan… meer dan een halve eeuw bestuurlijk actief zijn in het belang van de molens, … wie kan dat evenaren?
Dendrochronologie, de wetenschappelijke studie van jaarringen, nogal eens toegepast bij restauratie van molens, levert bij virtuele toepassing op Eric ruim 50 jaarringen! Proficiat!

Wij, vanuit de stichting Zijper Molens, zijn jou, Eric, ongelofelijk dankbaar voor al het werk dat jij gedurende vele jaren voor de stichting hebt gedaan en we hopen van ganser harte dat jij als vrijwillig molenaar op de Wimmenummer nog vele draaiuren mag maken!

Het ga je goed!